fbpx
Takim me përfaqësues nga Universiteti Regent nga Londra nga Projekti ENEMLOS

Takim me përfaqësues nga Universiteti Regent nga Londra nga Projekti ENEMLOS

Projekti ENEMLOS është një projekt i rëndësishëm që ka për qëllim të promovoj bashkëpunimin ndërkombëtar dhe cilësinë në fushën e drejtësisë. Përmes këtij projekti, Fakulteti Juridik ka arritur të krijoj një klinikë ligjore të suksesshme, ku studentët kanë mundësi të zhvillojnë praktikën e tyre juridike dhe të japin ndihmë ligjore për komunitetin.

Me 20 qershor 2023, Prof. Dr. Edmond Beqiri, Prorektor për Bashkëpunim Ndërkombëtar dhe Sigurim të Cilësisë, Prof.Assoc.Dr. Avdullah Robaj, Dekan i Fakultetit Juridik (Menaxher i Projektit ENEMLOS), së bashku me stafin akademik të Fakultetit Juridik, pritën në vizitë stafin akademik nga Universiteti Regent nga Londra, Britania e Madhe. Grupi nga Universiteti Regent ishte i përbërë nga Profesori Neven Andjelic, Tom Villis, Kit Barton dhe Ernesto Gallo.

Vizita u zhvillua në kuadër të projektit ENEMLOS, në të cilin Universiteti Regent është partner. Qëllimi i kësaj vizite ishte njohja e punës së Klinikës Ligjore, e cila është themeluar pranë Fakultetit Juridik si rezultat i zbatimit të projektit ENEMLOS. Stafi akademik i Universitetit Regent vizitoi ambientet e Fakultetit Juridik, përfshirë sallën e Klinikës Ligjore.

Vizita e stafit akademik nga Universiteti Regent ishte një mundësi e rëndësishme për shkëmbim të përvojave dhe njohje të mëtejshme të praktikave të mira në fushën e drejtësisë. Bashkëpunimi mes këtyre dy institucioneve akademike thekson angazhimin e tyre për të avancuar njohuritë juridike dhe për të përgatitur studentët për sfidat e tregut global.

Kjo vizitë e suksesshme përmbylli fazën e parë të projektit ENEMLOS dhe hap rrugën për bashkëpunimin e mëtejshëm dhe ndërtim të marrëdhënieve të fuqishme mes Fakultetit Juridik të Universitetit Haxhi Zeka dhe Universitetit Regent në të ardhmen.

One thought on “Takim me përfaqësues nga Universiteti Regent nga Londra nga Projekti ENEMLOS

Comments are closed.

Translate »