fbpx
Rektori Prof. dr. Armand Krasniqi uron 24 Janarin ditën ndërkombëtare të arsimit

Rektori Prof. dr. Armand Krasniqi uron 24 Janarin ditën ndërkombëtare të arsimit

24 Janari është dita ndërkombëtare e arsimit. Kjo ditë është caktuar nga Organizata e Kombeve të Bashkuara (OKB) për të nderuar rëndësinë e arsimit dhe për të promovuar arsimin e lartë për të gjithë në të gjithë botën. Kjo ditë është një mundësi për të rritur konscientizimin për rëndësinë e arsimit dhe për të ndihmuar në arritjen e objektivave të arsimit të lartë për të gjithë nga OKB.

Arsimi është një të drejtë themelore e njeriut dhe është thelbësor për zhvillimin e individit dhe të shoqërisë. Ajo ndihmon në formimin e individëve të informuar dhe të arsimuar, të aftë të përballojnë sfidat e jetës dhe të zhvillojnë karrierën e tyre. Arsimi gjithashtu ndihmon në rritjen e cilësisë së jetës dhe në luftën kundër varfërisë dhe papunësisë.

Urime dita ndërkombëtare e Arsimit!

Translate »