fbpx
Në nderim dhe respekt për 25 vjetorin e Epopesë së UÇK –së

Në nderim dhe respekt për 25 vjetorin e Epopesë së UÇK –së

Në përkujtim dhe për nder të 25 vjetorit të rënies dëshmor të Komandantit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Adem Jashari, bashkë me 55 anëtarët e familjes së tij në Prekaz, të gjithë studentët dhe personeli i Universitetit “Haxhi Zeka” në Pejë, me respekt, nder e mirënjohje të thellë u përulet të gjithë të rënëve për liri. Epopeja e UÇK-së, përjetë do të jetë ngjarje e krenarisë sonë kombëtare! Beteja mbinjerëzore e familjes Jashari në krye me Komandantin Legjendar të saj Adem Jashari nuk kursyen as jetën e vet që ne sot të gëzojmë lirinë, të punojmë dhe studiojmë me dinjitet për vendin tonë të dashur.

Muaji Mars


Muaji mars për shumë vende zakonisht shoqërohet me pranverën dhe lulet, gjersa për vendin tonë, marsi historikisht na asocon në dhimbje, vuajtje dhe trishtim. Sakrifica sublime e familjes Jashari dhe të gjithë të rënëve për liri është dhe do të mbetet akti me i thellë dhe më i fortë themeltar në lirinë e Kosovës dhe kombit tonë. Flijimi i tyre për ne dhe brezat që vijnë pas do të jenë shembull frymëzimi e motivimi për të ruajtur të paprekur lirinë, trojet dhe dinjitetin tonë kombëtar. Gjithashtu, në këtë ditë kujtojmë dhe ju përulemi të gjithë heronjve, të cilët si ushtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, duke mos kursyer asgjë, i treguan botës se sa e shtrenjtë është liria dhe se për të nuk kursehet asgjë. Prandaj sot, secili nga ne duhet të kujtojmë vetveten se në secilën nga 364 ditët e tjera të vitit duhet të punojmë fort, me nder, menqur e pastër për ta forcuar shtetin tonë në krye me FSK-në. Këtë e kemi borxh ndaj të rënëve për liri, i cili borxh nuk paguhet ndryshe. Urojmë që kjo kauzë e heronjëve dhe luftës për liri të na ngulitet në kokë per t’u bërë më pastaj udhërrëfyes e abetare në arsim, shkencë, kulturë dhe punët tona të përditshme.
Kjo datë e rëndësishme për historinë dhe realitetin e sotëm është e rëndë për të gjithë ne sepse po shënohet pa personalitetet me të rëndësishme të luftës e të paqes, të cilat fatkeqësisht dhe pa kuptimisht po mbahen padrejtësisht nën vargonjtë e qelive në Hagë në emër të një “drejtësie” të pa drejtë.

Lavdi Përjetësisht

Lavdi përjetësisht Komandantit Legjendar të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Adem Jashari; lavdi e përjetshme të gjithë trimave të lirisë, dëshmorëve dhe martirëve të luftës; respekt i përhershëm e i pakusht për luftëtarët e lirisë, veteranët, invalidët dhe të burgosurit politik, si dhe për të gjithë ata që kontribuan në lirinë që e gezojmë sot. E gëzofshim për jetë e mot!

“Haxhi Zeka” University and “Devolli Corporation” strengthen mutual cooperation today

In light of the student’s perspective and the university’s strategic objective for profiling and connection with the industry, today the rector of UHZ prof. dr. Armand Krasniqi and the representative of “Devolli Corporation”, Mr. Barlet Imami, signed a cooperation agreement. Based on the principle “bona fide”, the agreement aims to strengthen cooperation for the exchange of expertise, experience, and mutual support for the development and advancement of their activities, such as joint development of study programs with a focus on the labor market and the economy; to carry out practical work of students and academic staff at the Devolli Corporation; designing projects of mutual interest; commitment to found and enhance the project “Forum for Regional Economic Development” in cooperation with the five municipalities of Peja region; promotion of academic-industry partnership in media and public activities; employment of students who demonstrate skills in practical work; the fruition of other activities of common interest (trainings, seminars, conferences, etc.).

Cooperation with the leader of the private sector in Kosovo marks a great achievement for the University “Haxhi Zeka” in general and for the perspective of the young people of the Peja region in particular. UHZ will prepare study programs specifically for the needs of the Devolli Corporation, which will contribute to increasing skills, enriching knowledge, and easy employment of students. On the other hand, the Devolli Corporation will offer opportunities for practical training and employment for students through its industrial, service, and commercial branches. Building the university-industry network is considered to be the best way to increase and expand innovation, research, and development projects in order to create a win-win situation for students, academics, industry, and the national economy.

After signing the agreement prof. dr. Armand Krasniqi declared: Today is a historic day for Haxhi Zeka University since the signing of this agreement with the Devolli Corporation, above all, brings a new spirit of concrete cooperation that previously did not exist in this form and content. What is worth emphasizing for the opinion is that through this agreement “Haxhi Zeka” University will be directly connected with the business, students with practical work, and academic staff with opportunities to contribute to the field of business sciences. On the other hand, he believed that Devolli Corporation, in addition to the mission it has for social responsibilities in society, helps and assists our institution in the path of profiling towards a modern university that prepares and graduates cadres with specific qualifications, so that they become skilled entrepreneurs. 

Please follow and like us: