fbpx
Mesazh urimi i Universitetit “Haxhi Zeka” me rastin e 9 prillit, përvjetorit së ratifikimit të Kushtetutës së Republikës së Kosovës

Mesazh urimi i Universitetit “Haxhi Zeka” me rastin e 9 prillit, përvjetorit së ratifikimit të Kushtetutës së Republikës së Kosovës

Me rastin e 9 prillit, ditës së rëndësishme të historisë sonë kombëtare, ku u bë ratifikimi i Kushtetutës së Republikës së Kosovës, me respekt dëshirojmë të shprehim urimet më të ngrohta për të gjithë studentët, personelin akademik dhe të gjithë qytetarët tanë të dashur.

Kjo ditë e shënuar me flamurin e pavarësisë dhe lirive të ndryshme, simbolizon një frymë të re shpresë dhe përparimi për të ardhmen tonë të përbashkët. Sot, ne përjetësojmë besimin në vlerat e lirisë, demokracisë dhe drejtësisë, të cilat janë themelet e shoqërisë sonë.

Në këtë ditë të shenjtë, ne asnjëherë nuk mund të neglizhojmë gjakun dhe sakrificën e heronjve të luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) dhe dëshmorëve të pashoqe të vendosmërisë së kombit tonë për liri dhe pavarësi. Lufta e tyre, gjaku dhe përkushtimi i tyre për liri dhe drejtësi janë e do të mbetën përherë inspirim për ne të gjithë për të vazhduar përpara dhe për të ndërtuar një shoqëri më të drejtë dhe më të begatshme për të gjithë qytetarët tanë.

Si një komunitet akademik, jemi të privilegjuar që kemi mundësinë të ndërtojmë dhe të promovojmë njohuritë dhe aftësitë në shërbim të zhvillimit të vendit tonë të dashur. Të rinjtë tanë, si pionierë të të sotmes dhe të ardhmërisë, duhet të përpiqen për një arsim cilësor dhe të vazhdojnë të ndikojnë në shoqërinë tonë për të bërë ndryshime pozitive.

Le të bashkohemi sot në festën e lirisë dhe pavarësisë së Kosovës, duke u përkushtuar për një të ardhme më të ndritur për të gjithë. Le të përqafojmë njëri-tjetrin me respekt dhe dashuri, duke ndërtuar një shoqëri të ndërgjegjshme dhe të përgjegjshme.

Urime për ditën e Kushtetutës së Republikës së Kosovës! Të gjithë bashkë, në udhën drejt një të ardhme më të mirë dhe më të begatshme!

Translate »