fbpx
Rektori dhe menaxhmeti i Universitetit “Haxhi Zeka” shpreh ngushëllime familjes Rexhepi

Rektori dhe menaxhmeti i Universitetit “Haxhi Zeka” shpreh ngushëllime familjes Rexhepi

Me pikëllim të thellë morem lajmin per ndarjen nga jeta e Bajram Rexhepit i cili u shqua si njeri i madh qe kontriboj shumë ne shtet-ndertimin tonë.

Bajram Rexhepi, lindi në Mitrovicë më 3 qershor 1954, është kirurg, politikanë shqiptarë nga Kosova. Ishte kryeministër i parë i IPVQ-ve.

U diplomua në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin e Prishtinës në vitin 1979 dhe studimet pas-universitare i përfundoi në Zagreb në vitin 1985. Punoi si kirurg i përgjithshëm dhe specialist endoskopik në spitalin rajonal të Mitrovicës deri në vitin 1990. Më pas, ai u bë udhëheqës i qeverisë hije në qytet dhe u zgjodhë i dërguar i Mitrovicës në Kuvendin e Kosovës. Gjatë luftës më 1999 me Serbinë, Rexhepi i u bashkua Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe kaloi tre muaj në male duke shërbyer si mjek në zonën operative të Shalës.

Pas luftës, Rexhepi shërbeu si kryetar i këshillit bashkiak të Mitrovicës dhe Kryetar i pjesës së jugut të qytetit të ndarë, si dhe kreu i degës së organizatës PDK në qytet. Në zgjedhjet e përgjithshme më 17 nëntor të vitit 2001, PDK fitoi 25.7 % të votave, duke u radhitur e dyta pas Lidhjes Demokratike të Kosovës.

Rexhepi jetonte në Mitrovicën veriore me bashkëshorten dhe vajzën e tij. Ai vdiq më 21 gusht në një spital turk në koma pasi vuajti nga një sulm të tru muaj më parë.

Më 4 mars të vitit 2002, pas tre muaj bisedimesh dhe me ndërmjetsimin e kryeadministratorit të atëhershëm të Kosovës Michael Steiner, Kuvendi i Kosovës zgjodhi Bajram Rexhepin si Kryeministrin e parë të Kosovës dhe Ibrahim Rugovën si president; të dy konsiderohen si politikanë të moderuar.

Translate »