fbpx
12 Qershori – Dita e Çlirimit të Kosovës

12 Qershori – Dita e Çlirimit të Kosovës

Në këtë ditë të veçantë, kujtimi i 12 Qershorit 1999 është simbol i forcës dhe rezistencës së popullit kosovar për liri dhe pavarësi pas viteve të errëta të luftës dhe shkatërrimit. Kosova u çlirua nga këmbëngulja dhe përpjekjet e përbashkëta të popullit dhe miqve të saj ndërkombëtarë.

Në këtë ditë të nderuar, kujtojmë dhe nderojmë ata që dhanë jetën për lirinë e Kosovës dhe ata që pësojnë pasojat e luftës dhe shkatërrimit edhe sot. Ata janë heronj dhe heroina të pafajshëm, që mbajnë në vete një histori tragjike. Në të njëjtën kohë, shprehin vendosmërinë dhe rezistencën e popullit kosovar për të ndërtuar një të ardhme të ndritur dhe paqësore.

12 Qershori nuk është vetëm një festë kombëtare, por një dritë shprese për të ardhmen e Kosovës. Me këtë rast, Universiteti Haxhi Zeka në Pejë me krenari përkujton luftën dhe sakrificën e të tjerëve për çlirim. Të gjithë bashkë, qytetarë, të rinj dhe të vjetër, kemi detyrimin të punojmë së bashku për të ndërtuar një të ardhme më të mirë për të gjithë popullin kosovar.

Translate »