fbpx
Urime Dita e Kushtetutës së Republikës së Kosovës

Urime Dita e Kushtetutës së Republikës së Kosovës

Dita e Kushtetutës së Republikës së Kosovës është një ditë e rëndësishme që na kujton rëndësinë e së drejtës dhe lirisë në shoqërinë tonë. Kjo ditë shënohet më 9 prill dhe është një rast për të festuar dhe për të reflektuar mbi shtetndërtimin dhe konsolidimin e vlerave demokratike.

Kushtetuta është dokumenti kryesor që përcakton strukturën dhe funksionimin e shtetit, si dhe garanton të drejtat dhe liritë e qytetarëve. Në këtë mënyrë, ajo është themeli i sistemit juridik dhe politik të një shteti.

Për nder të kësaj dite, Universiteti Haxhi Zeka në Pejë uron të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës.

Urime!

Translate »