fbpx
Universiteti “Haxhi Zeka” fiton përvoja të reja në fushën e menaxhimit

Universiteti “Haxhi Zeka” fiton përvoja të reja në fushën e menaxhimit

Universiteti “Haxhi Zeka” fiton përvoja të reja në fushën e menaxhimit

Rektori i Universitetit “Haxhi Zeka”, Prof. Dr. Fadil Millaku ishte për vizitë zyrtare disa ditore në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, së bashku me Ministrin e Arsimit, Prof. Dr. Arsim Bajrami dhe rektorët e Universiteteve publike të Kosovës.

Delegacioni  ishte pjesëmarrës në  “Samitin për Kosovën” i cili u mbajt në Universitetin “James Madison”, po ashtu vizituan edhe Universitetin “John Hopkins” me c`rast, përfaqësues të këtyre dy universiteteve amerikane, dhanë premtimin që për studentët nga Kosova, në nivelin e studimeve master dhe doktoratë, do të ketë lehtësime, e po ashtu edhe në shkëmbim të stafit akademik.

Në këtë samit sipas Rektorit Millkau, janë marrë përvoja në fushat menaxheriale siç është trajnimi i stafit në fushën e menaxhimit strategjik në Institucionet e Arsimit të Lartë dhe hartimi i planit strategjik për indikatorët e matjes së performancës në Institucionet e Arsimit të Lartë.

Përvojat e fituara pritet të zbatohen në vazhdimësi  gjatë punës në Universitetin “Haxhi Zeka”

Ndër të tjera, delegacioni vizitojë edhe Bankën botërore dhe Qendrën Kombëtare për Arsim të Lartë

Please follow and like us:
Translate »