fbpx
Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Arbërie Nagavci, në vizitë në Universitetin “Haxhi Zeka”

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Arbërie Nagavci, në vizitë në Universitetin “Haxhi Zeka”

Pejë, 13 Shkurt 2024, znj Arbërie Nagavci, së bashku me Zëvendësministrin Taulant Kelmendi, realizuan një vizitë në Universitetin “Haxhi Zeka” në Pejë. Gjatë vizitës, ata u pritën nga Rektori i Universitetit, Prof. Dr. Armand Krasniqi, Këshilli Drejtues dhe një pjesë e stafit akademik dhe administrativ të universitetit.

Ministrja Nagavci falënderoi për mikpritjen dhe shprehu kënaqësinë që vizita e saj e parë në kuadër të turit të universiteteve në Kosovë filloi pikërisht nga Universiteti “Haxhi Zeka”. Kjo vizitë shënon fillimin e një serie vizitash në institucionet e arsimit të lartë në vend, me qëllim të njohjes së afërt me arritjet, sfidat dhe planet e tyre për të ardhmen.

Gjatë takimit, Ministra Nagavci u njoftua me arritjet kryesore të Universitetit “Haxhi Zeka”, duke përfshirë zhvillimet akademike, kërkimore dhe infrastrukturore. Veçanërisht, u bë një vizitë në punimet e reja në Fakultetin e Arteve dhe Fakultetin e Biznesit, ku Ministrja vlerësoi lart përpjekjet për modernizimin e hapësirave dhe ofrimin e kushteve më të mira për studentët dhe stafin.

Ministrja Nagavci u zotua për mbështetje të vazhdueshme nga Ministria që ajo përfaqëson, duke theksuar rëndësinë e investimeve në arsimin e lartë si një ndër prioritetet kryesore të qeverisë. Ajo theksoi se mbështetja do të përqendrohet jo vetëm në përmirësimin e infrastrukturës fizike, por edhe në ngritjen e cilësisë akademike dhe kërkimore, si dhe në forcimin e lidhjeve me tregun e punës.

Universiteti “Haxhi Zeka” falënderoi Ministrinë për mbështetjen dhe shprehu gatishmërinë për të vazhduar bashkëpunimin e frytshëm, me qëllim të arritjes së standardeve më të larta në arsimin e lartë dhe kontributit në zhvillimin e shoqërisë kosovare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »