fbpx
KOMUNIKATË PËR SHTYP

KOMUNIKATË PËR SHTYP

Personeli i Universiteti “Haxhi Zeka” i pikëlluar për humbjen e shkrimtarit të madh Ismail Kadare

Pejë, [01/07/2024] – Me zemër të rënduar, u njoftuam për ndarjen nga jeta të shkrimtarit të shquar Ismail Kadare. Ky lajm është një humbje e thellë për botën letrare dhe një moment tejet i dhimbshëm për komunitetin tonë akademik në Universitetin “Haxhi Zeka”.

Ismail Kadare, një figurë ikonike e letërsisë shqiptare dhe një autor i njohur botërisht, ka lënë gjurmë të pashlyeshme përmes prozës së tij të fuqishme dhe rrëfimeve të tij mbresëlënëse. Veprat e tij, të cilat ndërthurin në mënyrë të përkryer personalen me politikën, jo vetëm që kanë pasuruar kulturën shqiptare, por gjithashtu kanë sjellë njohje ndërkombëtare për trashëgiminë tonë letrare.

Trashëgimia e Kadaresë është një trashëgimi e qëndrueshmërisë dhe shkëlqimit. I lindur në Gjirokastër të Shqipërisë në vitin 1936, karriera e tij zgjati disa dekada, gjatë të cilave ai prodhoi një sasi të madhe veprash që përfshijnë romane, ese dhe poezi. Veprat e tij më të njohura, si “Kronikë në gur,” “Gjenerali i ushtrisë së vdekur,” dhe “Prilli i thyer,” janë përkthyer në shumë gjuhë, duke i lejuar audiencat globale të përjetojnë pasurinë e historisë dhe kulturës shqiptare përmes syve të tij.

I përjetshëm qoftë kujtimi dhe respekti për këtë kolos të letërsisë dhe kombit shqiptar.

Translate »