fbpx
KONFERENCA STEMinists ’24

KONFERENCA STEMinists ’24

Në amfiteatrin e Bibliotekës Universitare, organizuar nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, nën patronatin e zyrës së kryeministrit të republikës së Kosovës, po zhvillohen punimet e konferencës STEMinists ’24. Universiteti “Haxhi Zeka” në këtë konferencë përfaqësohet nga prorektorja për mësim, cështje studentore dhe kërkime shkencore, prof.ass.dr. Alma Shehu Lokaj.

Konferenca ka si qëllim promovimin e grave dhe vajzave në STEM si dhe krijimin e hapësirave për rrjetëzim dhe bashkëpunim. Në këtë ngjarje marrin pjesë shkencëtarë dhe profesionistë nga vendi dhe bota, studentë të fushave STEM, përfaqësues nga qeveria e Kosovës dhe përfaqësi diplomatike.

Konferenca u nda në panele të ndryshme ku nga njohës të fushave përkatëse u diskutua për hendekung gjinor në fushat STEM, rëndësinë e pjesëmarrjes së grave dhe vajzave në STEM. Në këtë konference ishin pjesëmarrëse edhe studentet përfituese të bursave STEM.

Translate »