fbpx

Hyseni: Lajm i mirë për Kosovën, avancohet statusi i Kosovës në NATO

Author: Andi Qosja, Journalist
Publication Date: May 27, 2024
Time Published: 19:45
Estimated Reading Time: 4 minutes

Lajm i mirë për Kosovën, Hyseni: Avancimi i Statusit të Kosovës në Asamblenë Parlamentare në NATO

Kryesuesi i delegacionit të Kuvendit të Kosovës në Asamblenë Parlamentare të NATO-s, Driton Hyseni, ka reaguar pas miratimit të rekomandimit të Komitetit të Përhershëm për avancimin e statusit të Kosovës në AP të NATO-s, nga anëtare vëzhguese në anëtare të asociuar. Ky hap përfaqëson një moment të rëndësishëm për Kosovën dhe rolin e saj në strukturat ndërkombëtare.

foto casti, ne samitin e natos ne Sofje

Reagimi dhe Komentet

Hyseni ka theksuar se ky avancim i statusit është rezultat i disa viteve të bashkëpunimit të shkëlqyeshëm mes Kuvendit të Kosovës dhe Asamblesë Parlamentare të NATO-s. Ai e cilësoi këtë zhvillim si një arritje të madhe për vendin dhe një dëshmi të përpjekjeve të vazhdueshme të Kosovës për të forcuar pozicionin e saj në skenën ndërkombëtare.

Deklarata në Facebook

Lajm i mirë për Kosovën. Me vendim të Asamblesë Parlamentare të NATO-s, nga sot, 27 maj 2024, Kuvendi i Republikës së Kosovës ka statusin e anëtarit të asociuar në Asamblenë Parlamentare të NATO-s. Avancimi i statusit vjen pas disa viteve të bashkëpunimit të shkëlqyeshëm mes Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Asamblesë Parlamentare të NATO-s”, shkroi Hyseni në rrjetin social Facebook.

Historiku i Rolti të Kosovës në NATO

Që nga qershori i vitit 2014, Kosova përfaqësohej në NATO si delegacion vëzhgues. Ky rol vëzhgues ishte një hap i parë drejt integrimit më të thellë dhe bashkëpunimit të ngushtë me NATO-n. Avancimi në statusin e anëtarit të asociuar e pozicionon Kosovën më afër standardeve dhe strukturave të aleancës, duke hapur mundësi të reja për bashkëpunim dhe mbështetje.

Përpjekjet e Beogradit për të Penguar Kosovën

Hyseni gjithashtu vuri në dukje se përpjekjet e vazhdueshme të delegacionit të Serbisë dhe aktorëve të tjerë politikë në Beograd nuk arritën ta ndalonin Kosovën në avancimin e statusit të saj. “Letrat e shumta e përpjekjet e vazhdueshme të delegacionit të Serbisë por edhe të aktorëve tjerë politik në Beograd nuk ia dolën të ndalin Kosovën drejt avancimit të statusit. Ju përcjell urimet më të përzemërta nga Sofje e Bullgarisë. I priftë e mbara Kosovës tonë!” – deklaroi Hyseni.

Rëndësia e Avancimit për Kosovën

Ky zhvillim është një dëshmi e qartë e përparimit të Kosovës dhe aspiratave të saj për t’u bërë një pjesë integrale e komunitetit ndërkombëtar. Avancimi në statusin e anëtarit të asociuar në Asamblenë Parlamentare të NATO-s jo vetëm që rrit prestigjin e Kosovës, por gjithashtu e forcon pozicionin e saj strategjik në rajon. Lexo me shume nga lajmet e publikuar per Nato

Mbështetja e Përfaqësuesve të Kuvendit të Kosovës

Në këtë ngjarje të rëndësishme, Hyseni ishte i shoqëruar nga deputeti Xhavit Haliti, duke nënvizuar mbështetjen e gjerë që ky hap ka marrë nga përfaqësuesit e Kuvendit të Kosovës. Ky avancim është një hap i rëndësishëm përpara në rrugën e Kosovës drejt integrimit të plotë në strukturat euro-atlantike.

Përmbledhje

Deklarata e Driton Hysenit, Kryesuesi i delegacionit të Kuvendit të Kosovës në Asamblenë Parlamentare të NATO-s, për avancimin e statusit të Kosovës nga anëtare vëzhguese në anëtare të asociuar përfaqëson një moment të rëndësishëm për Kosovën në strukturat ndërkombëtare. Ky zhvillim vjen pas viteve të bashkëpunimit mes Kuvendit të Kosovës dhe Asamblesë Parlamentare të NATO-s, dhe është dëshmi e përparimit të Kosovës dhe aspiratave të saj për t’u bërë pjesë e komunitetit ndërkombëtar. Hyseni gjithashtu theksoi se përpjekjet e delegacionit të Serbisë dhe aktorëve politikë në Beograd nuk arritën ta pengonin këtë avancim. Në këtë ngjarje të rëndësishme, Hyseni ishte i shoqëruar nga deputeti Xhavit Haliti, duke nënvizuar mbështetjen e gjerë nga përfaqësuesit e Kuvendit të Kosovës.
Rikthehu ne unhz.eu

Translate »