fbpx

Universiteti Haxhi Zeka në Pejë akreditohet për 5 vite

Sot, më 14 Prill 2023, Universiteti Haxhi Zeka në Pejë (UHZ) u akreditua për 5 vitet e ardhshme. Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KSHC), pas propozimit të grupit të ekspertëve ndërkombëtarë vlerësoi lart përmbushjen e kritereve dhe standardeve të vendosura nga Agjencia e Kosovës për Akreditim (AKA). Kështu, KSHC morri vendim për akreditim institucional 5 vjeçar të Universitetit Haxhi Zeka. Ky është vlerësimi më i lartë që mund t’u ofrohet institucioneve të arsimit të lartë në vend. 

Kjo ditë e shënuar për UHZ-në sjell më shumë inkurajim, motivim dhe optimizëm për ecurinë dhe suksesin e proceseve në institucionin tonë. Përkrahja e të gjitha palëve ishte thelbësore për arritjen e këtyre qëllimeve. Këtu përfshihen: personeli akademik, administrativ dhe studentëve. Gjithashtu, edhe partnerët e ndryshëm kombëtarë e ndërkombëtarë.

Personeli i Universitetit Haxhi Zeka ka punuar me përkushtim dhe guxim gjatë këtyre dy viteve, përballuar vështirësitë me besim. Kjo punë ishte sfiduese, por thelbësore për të plotësuar kushtet dhe standardet e Agjencisë Kosovare të Akreditimit, duke garantuar ligjshmërinë dhe cilësinë. Ky proces është jetik për të ardhmen e institucionit, ekonomisë dhe shoqërisë. Posaçërisht, për studentët që kanë besuar Universitetin Haxhi Zeka me kursimet dhe sakrificat e prindërve të tyre. 

Fjala e Rektorit për akreditimin 5 vjeçar të UHZ-së

Rektori, prof. dr Armand Krasniqi, falënderoi të gjithë për kontributin e dhënë dhe ndër të tjera në prenoncim e tij theksoi:

Ka shumë histori që mund të tregohen lidhur me gjendjen e cila deri në këtë moment e përcolli institucionin tonë. Ka shumë fakte dhe shifra rrënqethëse që janë një pasqyrë më shumë se sa bindëse për domosdoshmërinë e kësaj reforme rrënjësore. Reformë kjo të cilën ne së bashku e kemi nisur dhe do e vazhdojmë. Ne mbetemi të palëkundur në përpjekjet tona për të përmbushur vizionin dhe misionin tonë. Synimi ynë është të kontribuojmë në zhvillimin e këtij komuniteti shoqëror. Kjo për arsyen që diploma e Universitetit “Haxhi Zeka” sot e në të ardhmen të ju bëj krenar në punë  dhe në jetë”.

Nuk duhet të harrojmë kurrë se edukimi është transmetim i civilizimit. E ku më mirë e më sigurt kjo përmbushet se sa në universitete?

Universiteti Haxhi Zeka do të jetë edhe më i përkushtuar në rritjen e cilësisë. Ky është vetëm një nga hapat pozitivë drejt realizimit të objektivave të tij strategjike.

Translate »