Zbulohet lloj i ri i insektit për shkencën, pjesë e zbulimit edhe stafi i UHZ

Zbulohet lloj i ri i insektit për shkencën, pjesë e zbulimit edhe stafi i UHZ

Është zbuluar një lloj i ri i insektit për shkencën nga Parku Kombëtar i Qafështamës, në Shqipëri. Ky lloj është përshkuar nga 2 profesor, profesori Halil Ibrahimi nga Universiteti i Prishtinës dhe profesori Astrit Bilalli nga Universiteti Haxhi Zeka.

Lloji  është emërtuar Potamophylax qafshtamaensis (sipas vendit ku është zbuluar), i takon një rendi të vogël të insekteve ujore, që janë të ndjeshme në ndotjen dhe degradimin e ekosistemeve ujore. Aktualisht ky lloj është i njohur  vetëm në Parkun Kombëtar të Qafështamës në Shqipëri.

Linku i punimit:

A new species of the genus Potamophylax Wallengren, 1891 (Trichoptera: Limnephilidae) from Qafështamë National Park in Albania | Ibrahimi | Ecologica Montenegrina (biotaxa.org)

Please follow and like us: