fbpx
Rektori viziton zyrtarisht Agjencinë Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA)

Rektori viziton zyrtarisht Agjencinë Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA)

Rektori viziton zyrtarisht Agjencinë Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA)Rektori i UHZ-së, prof.dr. Armand Krasniqi me bashkëpunëtorë takohet me drejtuesit e Agjencisë Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA), në Prishtinë, me ç’ rast u prit ngrohtë nga koordinatori i zyrës Zt. Cihan Dincer. Ky takim ndërinstitucional ishte i dyti me radhë, pasi Tika vizitoi UHZ-në dhjetorin e kaluar.

Rektori Krasniqi, në emër të tij dhe të institucionit fillimisht shprehu falënderim dhe mirënjohje për kontributin e qeverisë Turke dhënë arsimit në Kosovë për vite me radhë. Zt. Dincer u njoftua sipërfaqësisht me rrjedhat e universitetit, proceset akademike dhe sfidat me të cilat përballet aktualisht.

Koordinatori i TIKA-s, informoj rektorin për projektet e saj në Kosovë, të cilat ndërlidhen me përkrahjen për modernizimin e sistemit të edukimit në Republikën e Kosovës, fushë kjo me interes për universitetin “Haxhi Zeka”. Ai konfirmoj gatishmërinë dhe vullnetin e tij për të mbështetur nevojat emergjente të universitetit, veçanërisht ato të Fakultetit të Arteve, gjithnjë konform mundësive buxhetore të organizatës.

Objekti i ri i Fakultetit të Arteve pritet të përfundojë me punime dhe të finalizohet brenda këtij viti.Palët ranë dakord që bashkëpunimi i ndërsjellë të zgjerohet në të ardhmen edhe në spektrin akademik, pasi të identifikohet një partner homolog në Turqi, e që do të mundësonte përfitime reciproke për studentët në radhë të parë, por edhe për personelin akademik. Në vijim, do të përgatitet një dokument mirëkuptimi i cili do të përfshijë pikat kryesore të bashkëpunimit institucional. #UHZ#Cooperation

Translate »