fbpx
Biblioteka Elektronike

Të nderuar/a,

Universiteti “Haxhi Zeka” në Pejë edhe në kohën e pandemisë COVID-19, po bën përpjekje maksimale që t’ju qëndroj sa më afër studenteve dhe stafit, ku vazhdimisht po mundohemi t’ju ofrojmë qasje të shumta në data baza dhe biblioteka të ndryshme elektronike, sepse dëshirojmë t’ju mbështesim dhe t’ju ofrojmë alternativa të ndryshme në mënyrë që ju të vazhdoni të studioni dhe të mund të punoni nga distanca për ca kohë.

Në vazhdën e këtyre aktiviteteve për ofrimin e burimeve të ndryshme për studentet dhe stafin e Universitetit “Haxhi Zeka” në Pejë, disa prej bibliotekave dhe data bazave elektronike me të cilat UHZ bashkëpunon, duke ju përgjigjur situatës së krijuar kanë vendosur që të largojnë të gjitha kontrollet e hyrjes, ku tërë vëllimet e burimeve dhe materialeve të shumta, të fushave të ndryshme, janë vendosur në dispozicion për të gjithë, përfshirë edhe studentët e Universitetit “Haxhi Zeka” në Pejë.

Këto data baza dhe biblioteka elektronike përfshijnë:

 1. Annual Reviews made all their journals openly available. https://www.annualreviews.org/action/showPublications
 2. Royal Society Publishing have made all their journals openly available https://royalsociety.org/journals/#listing

For Covid-19 related content, see:
https://royalsocietypublishing.org/topic/special-collections/novel-coronavirus-outbreak

 1. SAGE
  Free access to Covid-19 related research: https://journals.sagepub.com/coronavirus

Remote access: now also offering username and password:

More info: https://journalssolutions.sagepub.com/support/solutions/articles/7000055462-sage-journals-off-campus-access-methods

Please contact Urszula to have this set up: Urszula.Sasimowicz@sagepub.co.uk

 1. ASTM
  Can offer remote access via username and password. Contact Alistair aklein@astm.org
 2. Cambridge
  I’m discussing solutions for remote access.
 3. EBSCO
  Free unlimited user access to the Harvard Business Review E-Book Subscription Collection until May 30, 2020 for existing subscribers. Please contact support@ebsco.com to ask for it to be added.
 4. IOP
  Free access to Covid-19 related content: https://ioppublishing.org/news/coronavirus-articles-free-to-access-content-from-iop-publishing/
 5. Taylor & Francis
  Free Covid-19 related content: https://taylorandfrancis.com/coronavirus/

Information about remote access options (currently does not include username and password): https://www.tandfonline.com/page/librarians/authentication?utm_medium=email&utm_source=EmailStudio&utm_campaign=JPC13752_3628866

 1. OpenEdition
  Some of OpenEdition’s partners have lifted the paywall on their content, see a list here: https://oep.hypotheses.org/2515
 2. Duke University Press
  Will set up remote access by username and password, please send any requests with details of institution name to subscriptions@eifl.net
 3. RemoteXs/MyLOFT
  A list of all publishers who offer free Covid-19 related content can be found at: https://www.myloft.xyz/free-resources-for-covid-19/

StayHome; #StaySafe; #StayHealthy

Please follow and like us: