Njoftim

Dita Informative e programit Erasmus+

Shoqata për Prosperitet Demokratik Zid në bashkëpunim me Shoqatën për Teknologji, Privatësi dhe Media LENS, nga Kosova, organizojnë ditën informuese për programin Erasmus+, Rinia në Veprim e cila do të mbahet me 21 Nëntor 2014, në Qendrën e konferencave Orion në Prishtinë.

Qëllimi i këtij organizimi është prezantimi i strukturës së programit Erasmus+, mundësitë për grante dhe procedurat teknike për organizata nga Kosova të cilat punojnë me të rinjtë.

Programi Erasmus+, më së shumti i njohur për mundësitë që ka ofruar për studentë, me ristrukturimin 2014-2020 ka të përfshirë të tria komponentët, edukimin dhe trajnimin, rininë si dhe sportin.

Për organizatat nga Kosova ofrohen një mori mundësishë për tu përfshirë në këtë program, siç janë EVS shërbimet afatshkurta dhe afatgjata të vullnetariatit, si dhe shkëmbimet dhe trajnimet për të zhvilluar 8 aftësitë kyçe nëpërmes edukimit joformal dhe vullnetarizmit jashtë vendit.

Në këtë vegëz mund të gjeni më shumë informata rreth programit Erasmus+: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm

Regjistrohuni këtu për të marrë pjesë në ditën informuese. Afati i fundit për regjistrim është 18 Nëntor, deri në fund të orarit të punës.

Agjenda e kësaj dite është e publikuar në fund të formularit për regjistrim. Pjesëmarrësit do të kontaktohen për detaje menjëherë pas mbylljes së afatit për regjistrim.

Ftohen të marrin pjesë:

 Përfaqësuesit e OJQ-ve që punojnë me të rijnë

 Përfaqësuesit e këtyre organizatave duhet të kenë njohuri të mira për organizatat që i përfaqësojnë.

 Të rijnët e moshave 18-30vjeç

Shpenzimet e rrugës do të kompensohen për një përfaqësues për organizatë për organizatat nga jashtë Prishtinës, dhe atë për vlerën e shpenzimeve të udhëtimit me autobus.

Në rast se ju duhen informata shtesë ose keni ndonjë pyetje, ju lutem na kontaktoni në: exhcnage@zid.org.me ose info@ngolens.org

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.